Чернівчанин Юрій Шипітко: «Завдяки цій війні хтось заробляє гроші, хтось кудись просувається. А хлопці гинуть…»

Наш земляк, котрий у числі перших був мобілізований та воював в зоні АТО, а після поранення лікувався у військовому госпіталі Міністерства оборони України Юрій Шипітко, під час перебування на реабілітації у 30-денній відпустці зустрівся з місцевими журналістами. Він розповів про нелегкі військові будні у перші дні перебування на полігоні, а потім і у самій зоні проведення АТО.

Чернівчанин Юрій Шипітко: «Завдяки цій війні хтось заробляє гроші, хтось кудись просувається. А хлопці гинуть…»

Важко згадувати бійцю про поранення під Амвросіївкою. Але Юрій щасливий, що завдяки фахівцям-медикам та небайдужим людям руку вдалося врятувати та що, за їхніми словами, прогнози на майбутнє стосовно відновлення її функцій надійні.

Хлопець розповідає про свою нагороду – медаль «За воїнську доблесть» та пригадує відвідини у госпіталі його та його побратимів Арсенієм Яценюком. Від прем’єр-міністра на знак подяки Юра отримав іменний годинник.

Прикро воїну, що «на цій війні хтось заробляє гроші, хтось кудись просувається»

А ще непокоїть хлопця те, що часто там трапляються й зрадники: «Офіцер відправляє людей в якесь місце, але з ними не їде. А тоді зясовується, що їх там вже чекають». Але засуджувати таких «командирів» Шипітко не хоче – є, мовляв компетентні для цього органи.

Наразі ж чернівчанин хоче бути корисним своєму місту. Для початку, за його словами, варто зробити «розгони» окремим працівникам міської ради…
Наталія Брянська

peredplata