Охорона незаконного мітингу комуністів прогнала журналіста від сцени

Охорона несанкціонованого мітингу КПУ на Хрещатику не пустила журналіста до сцени.

Про це пише видання \”Остров\”.

Зокрема, люди в чорних пальтах і плащах не пустили журналіста видання до встановленої комуністами на Майдані Незалежності сцени.

Площадка по периметру відгороджена металевим парканом, і підійти до неї можна через невеликі хвіртки, біля яких стоїть охорона.

\”Кореспондент \”Острова\”, пред\’явивши службове посвідчення, спробував пройти до сцени, проте був грубо зупинений компартійними охоронцями і видворений за периметр\”, – пише видання.

Люди, що перешкодили журналісту виконувати свої професійні обов\’язки, обґрунтували свої дії тим, що біля сцени \”забагато журналістів\”.

Прес-секретар лідера КПУ Петра Симоненка пояснила, що висвітлювати незаконний мітинг можуть тільки журналісти, які отримали акредитацію.

На питання кореспондента, чи дозволять йому висвітлювати захід без акредитації, речник Симоненка відповіла категорично: \”Ні!\”. На уточнююче запитання \”Чому?\” прес-секретар пообіцяла відповісти потім.

\”Я вам потім поясню …\”, – сказала вона.

Як відомо, на Майдані, попри судові заборони, проходить двохтисячний мітинг комуністів. Таким чином представники КПУ святкують річницю Жовтневої революції.

peredplata