Буковинцям компенсували з місцевих бюджетів понад 2,8 млн. грн. податкової знижки

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області відзначають, що з початку 2014 року 2786 буковинців уже подали декларації про майновий стан і доходи на отримання податкової знижки. За результатами проведених розрахунків з державної скарбниці їм повернуто 2,8 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Левова частина поданих декларацій для отримання податкової знижки за навчання – 2501, решта – за іпотечним кредитування, а також за договорами довгострокового страхування життя.

Слід відмітити, на відміну від декларування доходів, яке закінчилося 30 квітня цього року, правом скористатися податковою знижкою згідно чинного законодавства кожен громадянин може впродовж всього року.

Отримати податкову знижку за результатами минулого року можуть лише ті громадяни, які отримували заробітну плату та мали витрати зазначені у статті 166 ПКУ. Загалом, сплачували за навчання у вищих навчальних закладах, здійснювали пожертвування неприбутковим організаціям, проценти за іпотечним житловим кредитом, вносили страхові платежі недержавним установам та банкам, за переобладнання транспортного засобу, оплату видатків на будівництво доступного житла, в тому числі погашення пільгового іпотечного житлового кредиту наданого на такі цілі, оплату вартості державних послуг пов’язаних з усиновленням та оплату допоміжних репродуктивних технологій тощо.

Для якомога швидкого обрахування та повернення податкової знижки разом із річною податковою декларацією про майновий стан і доходи буковинці можуть подати документи, які підтверджують витрати, що включаються до податкової знижки. Зокрема, довідці від працедавця про суму нарахованої заробітної плати, суму утриманого із такої заробітної плати єдиного соціального внеску та податку на доходи фізичних осіб, а також суму податкової соціальної пільги, на яку впродовж року було зменшено заробітну плату.

Варто зауважити! Якщо до кінця 2014 року платник податку не скористається правом на нарахування податкової знижки за наслідками 2013 року, таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області

peredplata