На Буковині псують білборди партій та кандидатів

Спостерігачами ОПОРИ в Чернівцях надалі продовжують фіксувати випадки псування зовнішньої реклами з передвиборчою агітацію за політичні партії та кандидатів в народні депутати. Днями вкотре заляпали фарбою білбордів Сильної України, невідомі понівечили сітілайт партії Самопоміч, а у селі Кам’яна Сторожинецького району пошкодили білборд кандидата-мажоритарника в 202 окрузі Василя Філіпчука.

На Буковині псують білборди партій та кандидатів

Зокрема, по вулиці Головній в Чернівцях (зупинка поблизу пологового будинку) вдруге пошкоджено один і той же білборд Сильної України. Нагадаємо, вперше ОПОРОЮ такий факт було зафіксовано 16 вересня http://oporacv.org/u-chernivtsyah-nevidomi-poshkodyly-bih-bord-sylnoji-ukrajiny-foto/. Тоді білборд було замінено на новий. Нині білборд знову заляпаний фарбою, цього разу зеленою. По вулиці Комарова зафіксовано білборд Сильної України, який заляпаний білою фарбою (ФОТО).

Представник обласного штабу Сильної України Віталій Темерівський в коментарі ОПОРІ повідомив, що у випадку підтвердження факту псування білборду буде встановлений новий. Однак, до правоохоронних органів щодо пошкодження білборду в Сильній Україні звертатись не будуть, так як не бачать в цьому сенсу і не вірять в те, що порушників буде знайдено.

Також до правоохоронців попередньо не планують звертатись й представники партії Самопоміч в Чернівецькій області, сітілайт якої по вулиці Героїв Майдану (відео: http://youtu.be/i-QjoEkdXkA) був понівечений невідомими. У відповіді ОПОРІ Ярослав Цуркан, зокрема, повідомив, що інформацію про пошкоджений сітілайт передадуть в центральний штаб і там вже прийматимуть рішення.

В штабі кандидата-мажоритарника Василя Філіпчука ОПОРУ запевнили, що за фактом псування білборда в селі Кам’яна Сторожинецького району планують писати заяву до правоохоронних органів.

Згідно п. 6 ч. 2 ст. 68 та ч. 25 ст. 74 Закону «Про вибори народних депутатів України» (http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/4061-17), псування білбордів та сітілайтів можна кваліфікувати як порушення виборчого права (перешкоджання реалізації виборчого права суб’єктом виборчого процесу), що тягне за собою відповідальність.

Нагадаємо, що в Чернівецькій області вже зафіксовані випадки псування білборду Радикальної партії Олега Ляшка (село Остриця, 203 виборчий округ) – http://oporacv.org/v-seli-ostrytsya-chernivetskoji-oblasti-poshkodyly-bilbord-lyashka-foto/, а також нещодавно трапився інцидент із перекиданням наметів політичних партій в центрі міста Чернівці (201 виборчий округ) – http://oporacv.org/vnochi-na-tsentralnij-ploschi-mista-chernivtsi-poshkodyly-ahitatsijni-namety/

Чернівецьке представництво Громадянської мережі ОПОРА відкрило гарячу лінію за номером 099 010 65 51. Важливу інформацію можна знайти на сайті Чернівецького представництва Громадянської мережі ОПОРА http://oporacv.org та на сторінці в Facebook – https://www.facebook.com/oporaChernivtsihttps://www.facebook.com/oporaChernivtsi
https://www.facebook.com/oporaChernivtsi

peredplata