У Чернівцях «зшивали» Україну

У Чернівцях на День міста на площі Філармонії встановили велику карту України на канві. Усі охочі могли долучитися до вишивання цієї карти, і серед них були й представники обласної організації партії ВО «Батьківщина».

Роблячи по кілька стіжків, кожен з них долучився до всеукраїнської акції «Україна-разом!». Розмір вишиваної карти України – 1,5х2,8м.

У Чернівцях «зшивали» Україну

До вишивання разом з іншими партійцями долучився голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян, а активісти Чернівецької міської «Батьківщини» супроводжували вишивання співом патріотичних українських пісень.

«Україна – єдина, – прокоментував подію Іван Мунтян, – і наша політична сила докладає усіх зусиль, аби її об’єднати. Вишивання карти України – це символ її єдності, а досягнення цього – велика робота і української дипломатії, і політиків, і героїчних дій українських бійців у зоні АТО, яким ми надаємо допомогу. Україна переможе!»

Гостя свята, представниця Луганської молодіжної організації «Батьківщина молода» Настя Цаплюк (на фото), вишивала Луганську область. «Луганськ – це Україна», – сказала вона, беручись за голку.

Після завершення роботи карту буде виставлено в Мистецькому Арсеналі у Києві, а потім її передадуть до Верховної Ради. Під час акції буковинці мали намір встановити рекорд «Карта України, вишита вручну найбільшою кількістю людей». Чи це вдалося – стане відомо згодом.

peredplata