У Чернівецькій області роботодавці – порушники приховали 664,6 тис. грн. податків

Про це повідомили у Головному управлінні ДФС Буковини та зазначили, що фахівцями відомства постійно проводиться робота по виявленню порушень трудового законодавства, яка сприяє легалізації працевлаштування, забезпечення соціальних гарантій громадян та наповнення бюджету держави. Відтак, у поле зору податківців потрапляють виключно недобросовісні платники.

За січень – вересень 2014 року проведено 124 перевірки підприємств та фізичних осіб – підприємців з питань дотримання ними діючого законодавства при виплаті заробітної плати з обов’язковою сплатою податку на доходи фізичних осіб, а також виявлення необлікованих та прихованих доходів громадян. З них, 51 роботодавець допустив порушення при нарахуванні та сплаті ПДФО та 40 – єдиного соціального внеску. Як результат – порушникам донараховано 664,6 тис. грн.

Крім того, працівники Головного управління у області ведуть постійний діалог з громадськістю і роз’яснюють суспільно небезпечну шкоду, яку несе тіньова діяльність і отримання зарплат у «конвертах». Так, за наслідками такої роботи з початку 2014 року легалізовано працю 270 найманих працівників.

peredplata