Мер Чернівців просить СБУ притягнути до відповідальності зрадників за розголошення державної таємниці

Нещодавно у російських інформаційних ресурсах з’явився список особового складу третього батальйону тактичної групи 80 аеромобільної бригади, більшість військовослужбовців якого є мешканцями Чернівців та Чернівецької області. У відкритому доступі опинилися окремі персональні дані наших військовослужбовців.

Зазначена інформація на російських сайтах розміщена під рубрикою «Они убивали Донбас» і супроводжується текстом, в якому наших військових називають «вбивцями, карателями та фашистами».

Поширення цієї інформації викликало обурення чернівчан, тривогу за безпеку рідних військовослужбовців, імена яких були оприлюднені.

У зв’язку з цим Чернівецький міський голова Олексій Каспрук звернувся з листом до Голови Служби Безпеки України Валентина Наливайченка з проханням терміново проінформувати Чернівецьку міську раду про заходи, які були вжиті для виявлення та притягнення до відповідальності джерела поширення інформації, що містить державну таємницю. Про це повідомляє прес-служба міської ради.

Міський голова наполягає також на тому аби були застосовані усі необхідні засоби для забезпечення безпеки родин військовослужбовців, дані яких були оприлюднені.

peredplata