Цьогоріч 7 чернівецьких підприємств оформили розстрочку

З метою упередження виникнення та росту податкового боргу з початку цього року чернівецькі податківці уклали із платниками 7 договорів про розстрочення грошових зобов’язань та податкового боргу на 3996,3 тис. грн. (в т.ч. 3266,0 тис. грн. – розстрочених зобов»язань та 730,3 тис. грн. – існуючий податковий борг).
«Така можливість передбачена Податковим кодексом для платників, які тимчасово потрапили у скрутну фінансову ситуацію. Боржники можуть скористатися правом отримати розстрочку або відстрочку грошових зобов\’язань або податкового боргу за умови надання платниками достатніх доказів існування загрози несплати або накопичення податкового боргу, а також, економічних обґрунтувань, які гарантують погашення зобов’язань перед відповідними бюджетами», – розповідає начальник ДПІ у м. Чернівцях Ярослав Городенський.
Контролюючі органи мають право приймати рішення про розстрочення та відстрочення грошових зобов’язань або податкового боргу, а також про списання безнадійного податкового боргу у порядку, передбаченому законодавством. Про це зазначено у статтях 20, 100 Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755 – VI зі змінами та доповненнями Процедура розстрочення є не лише превентивним заходом накопичення податкового боргу, а й дозволяє уникнути фінансової відповідальності.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях запрошує платників податків вживати усіх заходів у межах чинного законодавства, щоб не нарощувати боргів, а своєчасно розраховуватись із державою.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata