Вкладникам ТЕРРА БАНКУ не видають кошти

Вкладникам ТЕРРА БАНКУ не видають коштиУ понеділок під приміщенням Чернівецької дирекції (відділення №14) ПАТ ТЕРРА БАНК, що по вул.. Головній, 189, зібралися його клієнти-вкладники. Хтось хотів отримати обіцяні відсотки, хтось вклад, термін якого вже закінчився згідно з угодою, а хтось просто отримати пенсію, аби придбати найнеобхідніше. Але люди наштовхнулися на наглухо зачинені двері, оголошення про неплатоспроможність банку та «пропозицію» звертатися на тернопільські телефони, які, за словами обурених вкладників, відповідають їм…музикою. А ще за скляними стінами відділення люди побачили оголошення, що приміщення вже здається в оренду…

Вкладникам ТЕРРА БАНКУ не видають кошти

Тож буковинці, злякавшись, що разом з банком-банкрутом зникнуть і їхні кревні, заледве не взяли приміщення штурмом. На щастя, хтось додумався зателефонувати на «гарячу лінію» і до відділення прибув начальник відділу банківського нагляду управління Національного банку України в області Богдан Хотинський, який пояснив вкладникам,чому вони не можуть отримати свої кошти.

Вкладникам ТЕРРА БАНКУ не видають кошти

За словами пана Хотинського, у цьому банку за рішенням виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб з 22-го серпня запроваджено тимчасову адміністрацію терміном на 3 місяці – по 22 листопада, після його віднесення постановою Правління Національного банку України №518 до категорії неплатоспроможних. Правління усунене від керівництва цим банком, а тимчасовим адміністратором неплатоспроможного ПАТ «ТЕРРА БАНК» призначено уповноважену особу Фонду гарантування вкладів фізичних осіб Ірклієнка Юрія Петровича, який працює за адресою бульвар Дружби народів, 28-В у Києві.
Під час тимчасової адміністрації виплату коштів здійснює неплатоспроможний банк у межах його фінансових можливостей, (не більше 200 тисяч гривень , що є граничним розміром відшкодування коштів за вкладами вкладникам-фізичним особам згідно з ст.. 26 ЗУ « Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»). Аби забезпечити виплату коштів вкладникам за договорами, термін яких закінчився, а також за договорами банківського рахунку вкладників та пенсійних коштів пенсіонерам, які обліковуються як вклади на вимогу фізичних осіб, під час тимчасової адміністрації Фонд має право надати банку цільову позику.
На цей час, згідно з інформацією, що розміщена на офіційній сторінці Фонду гарантування вкладів фізичних осіб, вкладникам ПАТ «ТЕРРА БАНК» ще не розпочато виплату відповідних коштів.. Фондом здійснюється пошук потенційних інвесторів цього неплатоспроможного банку.
У випадку ліквідації ПАТ «ТЕРРА БАНК» Фонд розпочинає виплату коштів вкладникам, їх представникам та спадкоємцям у національній валюті України готівкою або в безготівковій формі через сім днів з дня прийняття рішення про відкликання банківської ліцензії та ліквідацію банку.
Про початок виплат гарантованої суми відшкодування за вкладами буковинці зможуть дізнатися з «Голосу України» , «Урядового кур’єра», за телефоном «гарячої лінії» Фонду 0 800 308 108, або на сайті Фонду у мережі Інтернет за адресою: www. fg. gov. ua та на сайті банку, що ліквідується.
Аби отримати кошти, вкладники мають звернутися до установи, що визначена Фондом для виплати коштів цього банку з паспортом та копією документа органу державної податкової служби про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (так званого «ідентифікаційного коду» – авт.)
Наталія БРЯНСЬКА

peredplata