У Герці для засуджених провели лекцію для осіб, які засуджені до покарань альтернативних позбавленню волі

В рамках реалізації угоди про співпрацю між Герцаївським районним центром зайнятості, громадською благодійною організацією «Червоний Хрест» та Герцаївським районним підрозділом кримінально – виконавчої інспекції відділу ДПтСУ в Чернівецькій області, 20 жовтня 2014 року проведено профілактичний захід із молоддю, яка засуджена до покарань, альтернативних позбавленню волі.
В актовій залі будинку культури міста Герца з лекцією виступив спеціаліст районного центру зайнятості Лаврік Оксана Василівна, яка розповіла присутнім про соціальні послуги, що надає державна служба зайнятості, надала рекомендації щодо активного пошуку роботи, проінформувала про актуальні професії та окреслила стан ринку праці в регіоні. Значну увагу Оксана Василівна приділила оплачуваним громадським роботам, до яких можуть залучатися всі бажаючі, в тому числі і зареєстровані як безробітні, з метою надання додаткової соціальної підтримки.
Засуджені, які перебувають на обліку в Герцаївському районному підрозділі КВІ також отримали інформацію про можливості професійного навчання за направленням служби зайнятості та механізм отримання одноразової допомоги по безробіттю для організації підприємницької діяльності. Окрім того нагадали учасникам і про те, що всі перелічені послуги надаються безкоштовно та сповістили номери телефонів за якими можна отримати додаткову інформацію.
Голова громадської організації «Червоний Хрест» Діна Чукля розповіла присутнім про здійснення заходів, спрямованих на формування та закріплення здорового способу життя, профілактику наркоманії, алкоголізму, соціально небезпечних хвороб, у т. ч. ВІЛ/ СНІД. Під час бесіди усі присутні мали можливість задати питання, які їх найбільше турбували та отримати відповідну інформацію.
Обговорили й основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку на конкретних прикладах, розглянули шляхи їх вирішення. У своєму виступі старший інспектор Герцаївського підрозділу кримінально – виконавчої інспекції Дмитро Захарчук зосередив увагу аудиторії на правових наслідках у випадку вчинення ними нових злочинів та закликав не допускати порушень громадського порядку.

Прес-служба відділу ДПтС України в Чернівецькій області

peredplata