Скарбниці місцевих бюджетів Буковини отримали 14,3 млн. грн. збору за першу реєстрацію транспортного засобу

Таку суму за дев’ять місяців 2014 року сплатили до казни власники вперше зареєстрованих транспортних засобів. Збір за першу реєстрацію транспортного засобу започатковано Податковим кодексом України ще у 2011 році і його надходження стабільно поповнюють місцеві бюджети.

У Головному управлінні ДФС у Чернівецькій області нагадують, що зазначений збір сплачується перед проведенням першої реєстрації транспортного засобу за місцем його реєстрації.

Платниками збору за першу реєстрацію транспортного засобу є юридичні та фізичні особи, які здійснюють першу реєстрацію в Україні транспортних засобів, що визначені як об’єкти оподаткування.

Сума збору обчислюється щодо кожного транспортного засобу як добуток відповідної бази оподаткування, ставки збору та відповідного коефіцієнта, зазначеного у пункті 234.4 статті 234 Податкового кодексу України.

Також необхідно врахувати, що з 01.04.2014 р. Законом України від 27 березня 2014 року №1166-VII «Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні» внесені зміни до Розділу VII статті 234 «Збір за першу реєстрацію транспортного засобу» Податкового кодексу України встановлено нові ставки збору за першу реєстрацію транспортних засобів.

Прес-служба ГУ ДФС у Чернівецькій області

peredplata