Переселенці із зони АТО можуть отримати дублікат трудової книжки за новим місцем роботи

Мінсоцполітики спільно з Мін\’юстом наказом від 06.10.2014 N 720/1642/5 внесли зміни до Інструкції про порядок ведення трудових книжок працівників, якими передбачено, що дублікат трудової книжки також може бути виданий за новим місцем роботи у зв\’язку з відсутністю доступу до трудової книжки працівника внаслідок надзвичайної ситуації, передбаченої Кодексом цивільного захисту, або проведення АТО на території, де працював працівник.
Дублікат видається на підставі заяви працівника та отриманої ним у письмовому вигляді інформації зі штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації про виникнення надзвичайної ситуації або Антитерористичного центру при СБУ про проведення АТО на території, де працював працівник, що надається в довільній формі.
У разі відновлення доступу до трудової книжки записи з дубліката про періоди роботи переносяться до трудової книжки. При цьому на першій сторінці дубліката робиться напис: \”Дублікат анульовано\”, посвідчується печаткою роботодавця за останнім місцем роботи працівника та дублікат повертається його власнику.
Наказ зареєстровано в Міністерстві юстиції 21 жовтня 2014 р. за N 1304/26081 та набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

Заступник начальника Чернівецького міського управління юстиції Тетяна КОШКЕР

peredplata