У Чернівцях телефонний шахрай видурив у пенсіонерки 12 тис. грн

У Чернівцях телефонний шахрай видурив у пенсіонерки 12 тис. грнДо 75-річної жінки серед ночі зателефонував невідомий чоловік, представився правоохоронцем та повідомив, що її племінник має проблеми із законом. Шахрай запевнив жінку, що це питання можна буде вирішити за 12 тис грн.

Перелякана пенсіонерка одразу ж погодилась на пропозицію зловмисника та надалі діяла за його вказівками. Визначену суму грошей передала таксисту. Вранці шахрай знову зателефонував потерпілій та попросив ще 5 тис грн. У цей час жінка зрозуміла, що її ошукали та одразу викликала правоохоронців. Тож міліціонери вже чекали на місці посередника. Таксист розповів правоохоронцям, що виконував замовлення, а пакунок відвіз за вказаною адресою. Там проживає жінка, яка отримала кошти від перевізника.

Як з’ясувалося, син цієї жінки наразі відбуває покарання за скоєння майнових злочинів у одній із колоній західного регіону. Він попередив матір, що їй привезуть значну суму грошей, яку потрібно буде перерахувати на декілька банківських карток.

Завдяки діям працівників карного розшуку Першотравневого райвідділу міліції особу організатора шахрайства вдалося встановити.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження.

Наразі триває досудове слідство

Джерело: ЗІК

peredplata