На Буковині внаслідок пожежі загинули дві людини

На пожежах, які виникли за останні три доби в Чернівецькій області, дві людини загинули, одну людину врятовано вогнеборцями

7 листопада в селі Репужинці Заставнівського району під час пожежі в літній кухні загинув чоловік 1976 року народження. Як з’ясувалося, чоловік проживав сам. Його родичі, які жили неподалік, помітили, що з літньої кухні іде дим. Вони відразу прийшли до чоловіка і побачили, що приміщення літньої кухні заповнене димом. Завдяки тому, що площа пожежі була незначною, людям за допомогою підручних засобів вдалося ліквідувати небезпеку, проте внаслідок сильного задимлення та того, що пожежу було пізно виявлено, врятувати чоловіка вже не вдалося. Причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем під час куріння самим загиблим. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Ще одна людина, чоловік 1956 року народження, загинула у селі Росошани Кельменецького району під час пожежі в житловому будинку. Пожежно-рятувальні підрозділи на місце події не викликалися, оскільки площа пожежі була незначною і місцевому населенню вдалося самотужки ліквідувати небезпеку. Сусіди помітили пожежу вранці. Люди відразу зайшли всередину, щоб допомогти чоловікові, проте через запізніле виявлення пожежі допомогти йому вже не було змоги. Попередньою причиною виникнення пожежі стало необережне поводження з вогнем під час куріння самим загиблим.

У Чернівцях по вул. Руській в квартирі на четвертому поверсі п’ятиповерхового житлового будинку виникла пожежа. За лічені хвилини на місце події прибули рятувальники Державної пожежно-рятувальної частини № 2 обласного центру. Вогнеборцям повідомили, що в квартирі може перебувати домовласник, чоловік 1936 року народження. Бійці ДСНС, використовуючи апарати захисту органів дихання, увійшли в квартиру і вивели чоловіка на вулицю, після чого передали його до рук медиків, оскільки домовласник отримав опіки І-ІІ ступеня. Окрім цього, через сильне задимлення існувала загроза мешканцям 4 та 5 поверху багатоповерхівки. Тому рятувальники здійснили евакуацію жителів сусідніх квартир на вулицю. Всього були евакуйовані 10 людей. Одночасно з цим, бійці ДСНС проводили роботи по ліквідації пожежі. За лічені хвилини небезпеку було локалізовано, а в подальшому ліквідовано. Вогнем пошкоджено речі домашнього вжитку. За попередньою інформацією, пожежу спричинило порушення правил пожежної безпеки під час експлуатації електропобутових приладів.

За останні 3 дні у Чернівецькій області сталося 10 пожеж. Всього ж з початку року на території краю виникло 569 пожеж, під час яких передчасно обірвалося життя 24 людей, з яких 2 дитини. Ще 18 людей були травмовані. Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області звертається до громадян: «людський фактор» залишається основною причиною виникнення пожеж. Тому дотримуйтеся правил пожежної безпеки та бережіть Ваше життя та здоров’я. Пам’ятайте, що запобігти пожежі легше, ніж потім ліквідувати її наслідки.

peredplata