До Чернівців завітає чеський поет Петро Борковець

До Чернівців завітає чеський поет Петро Борковець12 листопада, о 18:00 у Літературному целанівському центрі (вул. О. Кобилянської, 51) відбудеться творчий вечір-дискусія за участю нового резидента MERIDIAN CZERNOWITZ, чеського поета, перекладача і публіциста Петра Борковця.

Під час цього заходу поет читатиме свої вірші, а також радо поспілкується з аудиторією про стан сучасної чеської літератури та літературної критики.
Приїзд автора до Чернівців став можливим завдяки сприянню Чеського центру в Києві та Allianz Kulturstiftung (Німеччина).

ДОВІДКА
Петр Борковець (1970) – чеський поет, перекладач та публіцист. Вивчав богемістику в Карловому університеті в Празі. Автор великої кількості поетичних книг, найновіші з яких – «Берлінський зошит» (2008), «Любовні поезії» (2012). Від 1992 року працює редактором рев’ю про літературу і культуру Souvislosti/ Взаємозв’язки. Працював редактором щоденної газети MF Dnes, редактором видавництва Lidové noviny, а також Literárních novin. Нині – вільний письменник та перекладач російської поезії ХХ століття. Його поезії перекладені майже усіма європейськими мовами.

__________________________________________________________________
За 2013-2014 роки стипендіатами резиденції MERIDIAN CZERNOWITZ були: поет, письменник і перекладач Юрій Андрухович (Україна), поет і есеїст Рон Вінклер (Німеччина), фотожурналіст, письменниця і психолог Кора Шварц (США), поет Том Шульц (Німеччина), поетка, перекладачка сучасної літератури Анета Камінська (Польша), поет Макс Чоллек (Німеччина), фотожурналістка і поетеса Мілена Фіндайз (Австрія), письменниця і сценарист Катерина Бабкіна (Україна), поет Герхард Фалькнер (Німеччина), письменниця, співачка, журналістка Ірена Карпа (Україна), поет і перекладач Гендрік Джексон (Німеччина), поетка і перекладачка Анета Камінська (Польща), перекладчка Беатрікс Керстен (Німеччина), син Пауля Целана Ерік Целан і Бертран Бадью (Франція), поет Юрій Іздрик і журналістка Євгенія Нестерович (Україна).

Проект здійснюється за підтримки Allianz Kulturstiftung (Німеччина).

peredplata