Влада тимчасова, а церква вічна

До нашої редакції звернулися прихожани церкви рівноапостольної княгині Ольги. Вона ще не побудована. Але проблем там більше, ніж треба. Ця церква має бути Київського патріархату. І знаходиться у районі «Гравітону». Влада то дасть церкві землю, то забере від неї.
Люди обурені. Ось що вони пишуть до газети «Час»:

«Заява-прохання
Ми, прихожани церкви Святої рівноапостольної Великої княгині Ольги Київського патріархату (м. Чернівці вул. Руська, 247-а) повідомляємо, що, згідно з рішенням виконавчого комітету міської ради №435/14 від 18.06.1996 р., нашій громаді надано дозвіл на складання проекту відведення земельної ділянки площею 0,16 га на будівництво церкви.

Враховуючи постійно наростаючі гострі конфліктні ситуації між мешканцями будинків № 249, №251 по вул. Руській (прихильниками Московського патріархату) і віруючою громадою, що неодноразово висвітлювалося місцевою пресою і ТБ, будівництво церкви так і не розпочалося.

Після довготривалого пошуку і позитивного погодження акта вибору другої земельної ділянки з відповідними службами міста питання було внесене на розгляд сесії міської ради.

31.10.2013 р. Чернівецькою міською радою винесене рішення №998 (41 сесія 6 скликання) на складання проекту відведення земельної ділянки орієнтовною площею 0,17 га у постійне користування за рахунок земель запасу міста для будівництва церкви по вул. Руській, 246-б.

Але не так сталося, як гадалося. 28 серпня 2014 року (День Успіння Пресвятої Богородиці) це рішення міськрадою визнане таким, що втратило чинність (скасоване) у зв’язку з нібито будівництвом автовокзалу і «накладкою» на земельну ділянку, яка перебуває у постійному користуванні ВАТ «Гравітон».

Таким чином, на даний час релігійна громада 40-тисячного житлового масиву «Гравітон», яка є потенційними прихожанами церкви, позбавлена всіх земельних ділянок, попри те, що зазнала як моральних, так і фінансових втрат при виготовленні різної бюрократичної документації.
Одна влада дає, друга забирає.

Але, знаючи як великих патріотів Буковини державних мужів, тодішніх кандидатів у народні депутати, як міського голову Каспрука О., так і міністра інфраструктури Бурбака М. (який є одним із власників ВАТ «Гравітон») сподіваємося на їхнє християнське розуміння і допомогу – пожертву у спільній Богоугодній справі. Бо саме зараз час піднімати духовність і підтримувати святу Церкву, котра стоїть на засадах української незалежної держави.

Чиновники приходять і відходять, а Христова церква — вічна. Попри наші неодноразові звернення до вказаних панів, «а віз і нині там».

На основі вищевикладеного, переконливо просимо Вас через газету «Час» звернутися з відкритим листом, заявою-проханням до всіх зацікавлених чиновників про наш крик душі і біль у серці.

Від імені прихожан церкви Святої рівноапостольної Великої княгині Ольги»

peredplata