Щодня один чернівчанин долучається до добровільного страхування

«Громадяни України (фізичні особи – підприємці та фізичні особи) мають можливість, окрім обов’язкового державного пенсійного страхування, укласти договір про добровільне пенсійне страхування. З настанням пенсійного віку такий договір надасть можливість отримувати збільшену пенсію за рахунок сплати додаткових страхових внесків», – пояснив начальник відділу адміністрування єдиного соціального внеску ДПІ у м. Чернівцях Олександр Шишкін.
Як зазначив посадовець: «протягом десяти місяців цього року 237 мешканців обласного центру уклали договори про добровільну участь в системі загальнообов’язкового державного соціального страхування. Завдяки таким договорам з добровільного страхування, цьогорічний бюджет отримає майже один мільйон гривень єдиного соціального внеску».
Добровільна участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування дозволить чернівчанам досягти необхідного їм страхового стажу, а також дасть можливість отримати путівки від відповідних соціальних фондів для оздоровлення та лікування, – наголосив Олександр Шишкін.
Загалом на 01.11.2014 р. на обліку в ДПІ у м. Чернівцях перебуває 39623 платників єдиного внеску, в тому числі 9136 юридичних осіб та 30487 фізичних осіб.
З початку року платниками єдиного соціального внеску в Чернівцях перераховано до бюджету 908,5 млн. грн. єдиного соціального внеску, що на 30,6 млн. грн. більше, аніж минулого року.

Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata