Буковинські священники вимагають об\”єднання церков

Буковинські священники вимагають об"єднання церковЯк повідомляє офіційний сайт Чернівецько-Буковинської єпархії на зборах духовенства було вирішено звернутися відкритим листом до священників УПЦ МП на Буковині з пропозицією відкинути будь-які амбіції і розпочати спілкуватися про шляхи утворення Української Помісної Церкви.

Священники Чернівецько-Буковинської єпархії підписались під зверненням до духовенства УПЦ Московського патріархату про те, щоб хоча б розпочати обговорювати питання об\’єднання в Помісну Українську Церкву. Духовенство мало б почати спілкування, адже цього дуже хочуть православні. Хто як не священники мають дати українським правосланим віру і надію на єдність у Церкві і державі. Священники Чернівецько-Буковинської єпархії роблять крок до початку спілкування і пропонують зробити цей крок священникам УПЦ МП на Буковині.

\”Ми щиро просимо Вас, обговорити питання щодо перепідпорядкування Вашої релігійної громади істинно Українській Церкві, бо тільки спільне палке прагнення до єдності приведе до визнання Української Помісної Церкви, адже саме Київ започаткував християнство у 988 році, що поширилося на землі Київської Русі, а Москва лише п’ять століть пізніше одержала Патріаршу місію. Своїм об’єднанням ми не тільки дотримаємось найбільшої релігійної цінності –«Полюби ближнього свого як самого себе», але й примиримо батьків та дітей, рідних братів і сестер, які у свій час, після здобуття Україною незалежності, не без впливу промосковських сил, розійшлися по церквах різних Патріархатів\”, – йдеться у зверненні.

\”Історичні шляхи УПЦ та РПЦ мають остаточно розійтися, аби кожна з церков виконувала своє покликання у світі успішно, не спотикаючись на каменях ідентичності\”, – вважають буковинські священики.

peredplata