Сторожинецькі «батьківщинівці» привітали з ювілеєм активіста, який у дні Майдану передав 8 тис. грн. «на визволення Юлії Тимошенко»

Сторожинецькі «батьківщинівці» привітали з ювілеєм активіста, який у дні Майдану передав 8 тис. грн. «на визволення Юлії Тимошенко»Днями відзначив 80-річний ювілей сторожинчанин Олексій Шова – активіст, який 2013 року, після початку Майдану, передав 8 тис. грн. «на визволення Юлії Тимошенко».

Тоді він прийшов до районного партійного офісу, поцікавився оцінкою партійців ситуації в країні і раптом заявив, що хоче зробити пожертву «на визволення Юлії Тимошенко». Йому порекомендували вкинути гроші у невеличку скриньку для пожертв, а він заперечив, що його пожертва в ту скринечку не поміститься. І виклав на стіл 8 тис. грн.

Згодом журналістам, які його розшукали і з якими він спілкувався геть неохоче, зізнався, що не знає, яким чином спрямувати ці гроші на порятунок політика, якому найбільше довіряє: «Я передав – а вони хай думають, як». Тож ці гроші було вирішено спрямувати на підтримку Майдану. Дідусь з цим погодився і дозволив це зробити.

Врешті, перемога Майдану і стала передумовою звільнення політичних в’язнів, найвідомішим серед яких в Україні була Юлія Тимошенко.

За кілька місяців, у травні 2014-го Олексій Шова і Юлія Тимошенко зустрілися і поспілкувалися під час візиту кандидатки в президенти до Сторожинця.

Сторожинецька районна партійна організація ВО «Батьківщина» привітала активіста у нього вдома, голова райпарторганізації – голова Сторожинецької райради Катерина Гуцуляк разом з однопартійцями вручила йому квіти і грамоту. У квартирі самотнього пенсіонера, як і рік тому, на стіні – портрет Юлії Тимошенко. Пан Олексій був схвильований і водночас знічений від такої уваги.

Прес-служба обласної організації партії ВО \”Батьківщина\”

peredplata