Текстильний «фокус» обійшовся у 140 тис. грн.

Нещодавно за результатами документальної позапланової перевірки одного з чернівецьких товариств „ІКС” чернівецькі податківці донарахували 140,0 тис. грн. податку на додану вартість.
Система автоматизованого співставлення податкових зобов’язань та податкового кредиту в розрізі контрагентів в черговий раз дозволила податківцям виявили «прогалини» у ланцюгу постачання (цього разу підприємств – виробників меблів).
Так, чернівецьке товариство «ІКС» виготовляло чохли для меблів із неіснуючої тканини, при цьому формуючи з «фантомної» тканини податковий кредит по ПДВ. Далі ці чохли реалізовували виробнику меблів в одному з районних центрів нашої області.
Такі «чудеса» виробництва не могли залишити поза увагою представники фіскального відомства, адже безтоварні операції, – це найпримітивніша схема ухилення від оподаткування.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях закликає підприємців дотримуватись вимог закону, адже сьогоднішня ситуація у державі, як ніколи, вимагає від платників порядності у сплати податків, а від податківців – принциповості до тих, хто намагається порушити закон.

Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata