Вижниччани \”заробляли\” зливанням пального з автівок

Троє молодиків віком 21-22 роки у Вижницькому, Кіцманському, Сторожинецькому, Путильському районах Чернівецької області та в деяких населених пунктах Івано-Франківщини позбавляли громадян їх майна. Об’єктами посягань горе-товаришів стало пальне, котре вони зливали із автівок, автомобільні шини, різноманітні інструменти тощо. Про це повідомляє СЗГ УМВС України в Чернівецькій області.

Перед молодими хлопцями, мешканцями Вижницького району, постало життєве запитання: куди ж піти працювати, аби багато робити не довелося, ще й гроші добрі платили. Мізкували-мізкували і на думку прийшло тільки одне: треба красти. Мовляв, діло нехитре, гроші легкі. І почали вони свій кримінальний вояж.

Спершу «заробляли» у рідному Вижницькому районі. Тут по селах вони зливали бензин, дизельне паливо із транспортних засобів, проникали у гаражні та підсобні приміщення людей, звідки виносили інструментів на тисячі гривень. Також із автомобіля місцевого мешканця викрали авто магнітолу та перфоратор.

Потім пішли далі. У сусідніх районах – Кіцманському, Путильському, Сторожинецькому та деяких селах Івано-Франківщини – окрім вже звичних палива та інструментів, привласнювали і чужі автошини. А одного путильчанина позбавили ще й 40 пляшок горілки.

Але вже зовсім скоро на слід зухвалої кримінальної трійці вийшли працівники міліції, – розповів в.о. заступника начальника УМВС – начальник кримінальної міліції Олександр Раренко. Наразі відкрито декілька кримінальних проваджень за ознаками правопорушень, передбачених ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Також молодикам оголошено про підозру у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 та 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Суд обрав їм міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Примітно, що ніхто із підозрюваних раніше не був судимий. Загальна сума завданих матеріальних збитків встановлюється. Досудове розслідування триває.

peredplata