Більше тисячі чернівчан отримали податкову знижку

Для тих громадян, які мають право на податкову знижку, ще є можливість повернути частину сплаченого податку. Це право визначено ст. 166 Податкового кодексу України.
Станом на 12.12.2014 р. чернівецькі податківці вже повернули 1256,7 тис. грн. 1025 жителям обласного центру, які подали декларації про майновий стан і доходи на податкову знижку. Наразі серед чернівчан є 1067 претендентів на 1296,7 тис. грн. податкової знижки.
Про своє право повернути частину сплачених податків найбільше потурбувались батьки, які минулого року оплачували навчання дітей. За навчання бюджетну компенсацію податку на доходи отримали вже 872 громадян на 861,7 тис. грн., тобто понад 85 відсотків від загальної кількості.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що до 31 грудня цього року ще можна зреалізувати своє право на податкову знижку тим, хто оплачував за навчання, сплачував у 2013 році відсотки за іпотечними кредитами, перераховував кошти на недержавне пенсійне страхування, надавав благодійну допомогу, при цьому, отримуючи доходи у вигляді заробітної плати.
Кошти, які повертаються платнику зараховуються на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації, тому в інтересах самих громадян не зволікати з поданням декларації.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata