Чернівецькі рантьє сплатили до бюджету майже 5 мільйонів

З початку введення в дію оподаткування доходів у вигляді процентів та інших пасивних доходів від чернівчан до держбюджету надійшло 4,6 млн. грн. Впродовж перших трьох тижнів грудня казну поповнили понад 1,1 млн. тис. «депозитних» гривень.
Нагадаємо, що Законом України від 04.07.2014 року за N 1588-VII \”Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо пасивних доходів\” було введено в дію механізм оподаткування депозитів.
Ставка податку на доходи фізичних осіб в розмірі 15% застосовується до доходів у вигляді процентів та інших пасивних доходів від розміщення капіталу.
Податковим агентом платника податку при нарахуванні на його користь доходів у вигляді процентів є особа, яка здійснює таке нарахування (тобто банк або кредитна спілка). Такі податкові агенти у формі №1ДФ відображають загальну суму нарахованих у звітному податковому періоді доходів і загальну суму утриманого з них податку.
Податок з доходів у вигляді відсотків за рахунками фізичних осіб у банках і кредитних спілках зараховується до державного бюджету України. Оновлений перелік рахунків розміщено на суб-сайті ДФС України у Чернівецькій області у рубриці «Бюджетні рахунки», а також у Центрі обслуговування платників податків.
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata