Біля обласної ради – попереджувальний пікет.

Біля обласної ради – попереджувальний пікет.Сьогодні біля приміщення та в приміщенні Чернівецької обласної ради відбулася попереджувальна акція-протест, організована ЧОО «Майдан». Приводом її проведення стало небажання керівництва, депутатів Чернівецької обласної ради звільнити з посади заступника голови обласної ради Валентина Маніліча, який рішенням Шевченківського районного суду Чернівців визнаний винним в корупційних діяннях. Незважаючи на звернення ради ЧОО «Майдан» до сесії Чернівецької обласної ради щодо звільнення п. Маніліча, як корупціонера, депутати 18 грудня 2014р. не проголосували за його усунення від займаної посади. За словами керівництва та членів «Майдану», такі дії є викликом громаді області та саботажем неодноразових вимог буковинців, дій і заходів Президента України, Верховної Ради щодо нещадної боротьби з корупцією та корупціонерами.
Виступаючи на акції, присутні закликали депутатів отямитися та не чекати народного гніву. А Валентина Маніліча (який, до речі, з невідомих причин, за словами голови облради Михайла Гайничеру, був відсутній на роботі) – негайно піти у відставку.
Своє слово мали також діти Майдану. Вони висунули вимоги не лише «регіональним» обласним, а й депутатам міської ради, які вчиняють протизаконні дії, продовжують дерибанити майно громади та не звітують людям, котрі їх обирали, про свою роботу.
Вимоги голові обласної ради біля його робочого кабінету від імені учасників пікету зачитав та передав Юрій Івашин:
Чернівецьке обласне об’єднання «Майдан» спільно з рядом громадсько-політичних формувань Буковини, учасниками попереджувальної акції-пікетування Чернівецької обласної ради, її приймальної сьогодні, 26 грудня 2014 року, в знак категоричного протесту проти дій і вчинків керівництва обласної ради, зокрема п.Гайнічеру М.І., депутатів обласної ради, щодо покривання корупціонера, заступника голови Чернівецької обласної ради Маніліча В.М. і фактичного саботування ними питання про звільнення Маніліча В.М. з роботи, як такого, якого рішенням Шевченківського районного суду м.Чернівці 5 грудня 2014 року визнано винним в корупційних діяннях, категорично вимагаємо:
1.Керівництву обласної ради негайно провести належну організаційну роботу з підготовки до повторного розгляду на найближчій сесії Чернівецької обласної ради питання щодо ініціативи депутатів облради,Чернівецького ОО «Майдан» стосовно звільнення з посади заступника голови облради В. М. Маніліча, як такого, що вчинив корупційне діяння.
2. Голові обласної ради М. І. Гайничеру забезпечити обговорення вимог громадськості краю щодо негайного звільнення з посади п. Маніліча В. М. на засіданнях постійних комісій ради із залученням представників громадських організацій.
3. Вимагаємо публічного обговорення та оцінки депутатами в найближчий час на засіданнях постійних комісій, сесії облради із залученням працівників правоохоронних органів, правомірності, законності і моральності виправдань Манілічем В. М. своєї корупційної діяльності та його висловлювань щодо того, що проти нього діє організована група, метою якої є дестабілізація ситуації в області.
Ми нагадуємо, що сьогоднішня мирна, толерантна акція-пікет є виключно попереджувальною, хоча громада може проявляти більш рішучі дії.
Ми не дамо депутатам-контреволюціонерам обласної ради зневажати законодавством, думкою і вимогами громади! Не буде спокійного життя корупціонерам і не доводьте громаду до крайнього вимушеного заходу, коли люди змушені будуть «виносити» наших корупціонерів і тих, хто їх «прикриває» з «насиджених», «пригодованих» владних місць на смітник історії нашого Буковинського краю.

peredplata