Заборгованість у валютних розрахунках зменшується

Податківці здійснюють постійний моніторинг за діяльністю суб’єктів ЗЕД та проведенням ними розрахунків за експортно-імпортними, бартерними та зовнішньоекономічними операціями з переробки давальницької сировини.
Спостерігається позитивна тенденція повернення валютних цінностей в Україну у законодавчо встановлені терміни, у 2014 році іноземні партнери заборгували чернівецьким підприємцям лише 33 тис. дол. США, тоді як у 2013 р. – 241 тис. дол. США, а у 2012 р.– 243 тис. дол. США.
У випадку встановлення фактів недотримання суб\’єктами ЗЕД вимог валютного законодавства, зокрема порушення порядку та строків розрахунків за укладеними зовнішньоекономічними контрактами, порядку та строків декларування суб\’єктами ЗЕД наявності валютних цінностей, що знаходяться за межами України, податкові органи вживають фінансових та спеціальних заходів впливу до порушників валютного законодавства.
Цьогоріч чернівецькі фіскали провели 100 перевірок суб»єктів ЗЕД та виявили порушень на 2,7 млн. грн., в т.ч. 1,1 млн. грн. пені за порушення термінів розрахунків у сфері ЗЕД.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях нагадує, що для суб\’єкта зовнішньоекономічної діяльності відсутність боргу від валютних операцій є критерієм сумлінності та роботи у правовому полі міжнародного законодавства.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata