У Чернівцях з’явився перший облаштований майданчик для вигулу собак

Яким ж все таки дивовижним та різноманітним є світ собак: маленькі й великі, короткошерсті й пухнасті, чистокровні та безпородні… Кожний собака – це індивідуальність зі своїм характером, звичками, вподобаннями, темпераментом. Однак всіх їх об’єднує спільне – вони щохвилини приносять невичерпну радість своїм господарям та безмежне щастя у сім’ї, які завели такого домашнього улюбленця.

Донедавна власники чотирилапих у Чернівцях зустрічались із величезною проблемою, яка все ніяк не вирішувалась: відсутністю облаштованого майданчика для вигулу собак. І хоча нові Правила утримання домашніх тварин у нашому місті прийняті ще у травні 2014 року, й у кожному з районів Чернівців визначено приблизно по 15 місць для їх вигулу, однак всі вони є невпорядкованими й не відповідають сучасним запитам власників домашніх улюбленців.

Сьогодні це питання можна вважати частково вирішеним, адже у Жовтневому парку поблизу спортивного комплексу: “Олімпія” починає функціонувати перший у нашому місті облаштований майданчик для вигулу собак.

Тепер власники зможуть комфортно й безпечно вигулювати своїх домашніх вихованців. А в найближчому майбутньому й удосконалювати їх навички, адже майданчик буде укомплектований різноманітними снарядами для дресирування (як тільки дозволять погодні умови).

Вхід до нього вільний, користування безкоштовне, від господарів вимагається лише дотримання нескладних правил, а саме: не залишати свого улюбленця без нагляду, дбайливо користуватись всім майном, не цькувати собаку на інших тварин або людей, не смітити та прибирати за своїм вихованцем тощо.

Хочемо відмітити, що відкриття першого такого майданчика стало можливим завдяки фінансовій підтримці Європейського Союзу, який в рамках Спільної Операційної Програми «Румунія – Україна – Республіка Молдова 2007-2013» надав грант у розмірі 624214,72 євро (або 7392598,64 гривень) на реалізацію проекту код MIS-ETC: 1537 “Захист кордонів від небезпек, що поширюються безпритульними тваринами”.

Отож запрошуємо всіх власників собак на наш майданчик, щоб весело та з користю провести час разом зі своїми улюбленцями!!!

peredplata