Чернівецька міліція застерігає: бережіть власне майно!

Вже цьогоріч до правоохоронців про крадіжки з помешкань надійшло 15 повідомлень (злодії «обчистили» 8 квартир у багатоповерхівках та 7 «особняків», розкрито відповідно 4 та з крадіжки). Про це сьогодні йшлося на брифінгу заступника начальника управління карного розшуку УМВС України у області Миколи Лазорка та начальника ВДСО при УМВС України в області Віталія Бураковського.

Чернівецька міліція застерігає: бережіть власне майно!

Оскільки тривають різдвяні свята, буковинцям варто бути особливо обережними та обачними. Адже, за словами правоохоронців, ні надійні замки, ні сучасні броньовані двері чи ґрати на вікнах не захистять житло від квартирного злодія на 100%. До помешкань громадян злодії пробираються різноманітними способами, серед яких найбільш поширеними є злом серцевини замка та використання відмичок. Також значною є частка квартирних крадіжок, що вчиняються шляхом проникнення через вікна, кватирки, балкони… Чернівчанам варто пам’ятати, що навіть на 5 хвилин не варто залишати незамкненою квартиру чи будинок, а виходячи – зачиняти вікна. Особливо це стосується помешкань першого і останніх поверхів та тих, до вікон яких підведені пожежні драбини, висять гілки дерев тощо.

Однак, найпростіший та найдієвіший захист сьогодні – поставити квартиру на пультову охорону Державної служби охорони.

Як відбувається реагування на тривожні спрацювання?
За словами Віталія Бураковського, на об’єктах встановлюються сучасні засоби сигналізації, в тому числі і кнопки «тривожного» виклику міліції, які бувають стаціонарними та радіоканальними ( типу «брелок»). Після натискання працівником об’єкту такої тривожної кнопки сигнал автоматично надходить на пульт централізованого спостереження Державної служби охорони, де контролюється черговим у цілодобовому режимі. Чергова пульту передає повну інформацію по об’єкту наряду міліції ДСО, який здійснює відповідне оперативне реагування на об’єкт та проводить першочергові заходи по припиненню правопорушень. Група затримання прямує на об’єкт найкоротшим шляхом. Прибувши, міліціонери здійснюють оперативно-розшукові заходи з метою з’ясування причин спрацювання сигналізації, виявлення, переслідування та затримання злочинців. Про результати виїзду повідомляється до чергової частини підрозділу ДСО та власникові об’єкта. У випадку порушення цілісності об’єкта забезпечується його фізична охорона.

Для отримання консультації про послуги ДСО можна зателефонувати за номером:
0 800 502 220 або 0 800 211 000

Усі дзвінки зі стаціонарних телефонів у межах України безкоштовні. Лінія працює цілодобово.

Також можна звертатись до Відділу Державної Служби Охорони при УМВС України в Чернівецькій області –
М. Чернівці, вул.. Кармелюка, 9, тел. 0373 52 98 00 (цілодобово)
З 15 до 30 січня 2015 року діє акція «Квартира під охорону» – знижка на встановлення сигналізації – 50%

peredplata