На Буковині викрито крадіїв бензину

На Буковині викрито крадіїв бензинуТроє рідних братів віком від 19 до 23 років заробляли на життя злочинним шляхом.

Замість того, аби йти працювати, хлопці вирішили красти.

На свою першу «справу» пішли в травні минулого року. Молодики в одному із сіл Путильського району злили бензин із декількох автівок. Далі «залягли на дно». Через деякий час знову почали свої кримінальні походеньки. Тепер вони не лише крали паливо, а й «обчистили» декілька автомобілів. Як правило, обкрадали автівки, котрі були припарковані на вулицях чи у дворах. Але двічі вони проникли у гаражі місцевих підприємств. Всього на їх рахунку – близько восьми епізодів. Відомо, що лише палива вони викрали приблизно тонну. Щоправда, ця цифра не остаточна, адже з’ясувалося, що орудували хлопці і на території Верховинського району Івано-Франківської області.

Незважаючи на обережність «кримінальної трійці», працівники Путильського райвідділу викрили зловмисників. Як виявилося, найстарший брат вже був раніше судимий за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. Хлопці із благополучної сім’ї, їх мати – приватний підприємець. Жінка зізналася, що не розуміє, чому її діти пішли кримінальним шляхом.

Наразі відкриті кримінальні провадження за ч. 2 та ч. 3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Також встановлено, що на одну «справу» вони брали із собою неповнолітнього товариша, тож хлопцям інкримінують і ст. 304 (Втягнення неповнолітніх у злочинну діяльність) Кримінального кодексу України. Окрім того, в одного із молодиків було знайдено наркотичні засоби, тож він відповідатиме і за ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, – повідомив начальник Путильського райвідділу міліції Петро Токар. Частина речових доказів вилучена та повернута власникам.

Досудове розслідування триває.

Повідомлення СЗГ УМВС України в Чернівецькій області

peredplata