Чернівецькі митники торік викрили 1253 випадки порушень митних правил

Про це поінформував начальник Чернівецької митниці ДФС Микола Салагор. Також, очільник відомства відмітив, що вартість запроваджених справ перевищує 20,5 млн. грн. Наразі, зберігається приріст до 2013 року майже на 11млн. грн. Безпосередні предмети правопорушення вилучались у 500 випадках, вартістю понад 17,9 млн. грн.

Проводячи аналіз усіх порушень митних правил спостерігається тенденція, що першість посідає незаконне ввезення психотропних речовин-або наркотичних засобів – 434 випадки. Друге місце, 433 епізоди – займають тютюнові вироби. Значно менше – це продовольчі та промислові товари – 62 інциденти. За цей же період було зафіксовано 2 порушення при переміщенні валюти на загальну суму 152 тис. грн. та вилучено 8 транспортних засобів.

Минулого року митники Буковини до правоохоронних органів Чернівецької області направили 16 повідомлень про протиправні діяння, що містять ознаки злочину. Серед порушень – ввезення на митну територію України холодної зброї, патронів, лікарських засобів, підроблення документів тощо.

peredplata