Єдинники Чернівецької області поповнили казну на 117,5 млн. грн.

Буковинські платники податків, які працюють на спрощеній системі оподаткування, сплатили до бюджету таку суму єдиного податку у 2014 році. Порівняно з 2013 роком сплата податку зросла на 13,7 млн. грн. – відзначають у Головному управлінні ДФС Буковини.

Переважну більшість сплаченої суми складають надходження від фізичних осіб-підприємців. За вказаний період від цієї категорії платників бюджет отримав 88,5 млн. грн. Решту – 29 млн. грн., бюджет отримав від діяльності юридичних осіб, які перебуваються на спрощеній системі.

Слід зауважити, що з 1 січня 2015 року з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України (щодо податкової реформи)» від 28.12.2014 р. № 71-VIII зазнала змін спрощена система оподаткування, обліку та звітності.

Відтак, відтепер для спрощенців діють чотири групи. Окрім того, збільшено максимальний розмір доходу для перебування на першій – другій групах спрощеної системі оподаткування, знижено ставку оподаткування для платників третьої групи, для платників четвертої групи (сюди потрапили сільгоспвиробники) все залишилось без змін.

peredplata