Вихідці з Донеччини опанували всі центральні органи влади

Майже половину керівних посад в центральних органах влади обіймають вихідці з Донеччини.
Про це пишуть Андрій Дуда та Олександр Крігер у черговому числі \”Українського тижня\”.
Автори зазначають, що у Кабінеті Міністрів України майже половина членів (8 із 17) або народилися у Донецькій області, або пов’язані з нею своїм кар’єрним зростанням.
Вихідці звідти посідають усі ключові місця в уряді.
Крім того, керівник Секретаріату Кабінету міністрів (раніше ця посада називалася міністр Кабінету міністрів) Костянтин Любченко також із донецьких.
Це означає, що вищий орган у системі виконавчої влади цілковито підконтрольний істеблішменту однієї області України.
\”Зважаючи на перші кроки новопризначеного міністра внутрішніх справ донеччанина Віталія Захарченка, можна очікувати, що незабаром у МВС стануться серйозні кадрові зміни, також не в останню чергу через інфільтрацію в систему його територіальних управлінь вихідців із Донбасу\”, – йдеться у статті.
Приклад такої інфільтрації можна спостерігати на органах прокуратури. Генеральним прокурором України і його першим заступником є донеччани Віктор Пшонка і Ренат Кузьмін.
Наслідок їхньої кадрової політики – з 27 регіональних органів Генпрокуратури 12 очолюють вихідці з Донецької області – або за місцем народження, або за професійною ознакою.
Автори зазначають, що якби в керівництві прокуратури переважали вихідці з Харківщини чи Київщини, це якось можна було б пояснити – все-таки тут сформовані цілі юридичні школи за рахунок наукового потенціалу Юридичної академії імені Ярослава Мудрого і юридичного факультету Університету імені Тараса Шевченка.
Але, виявляється, все навпаки: прокурором Київщини призначений колишній донецький прокурор Михайло Витязь, а в Харківській області у цьому кріслі уродженець Донеччини Геннадій Тюрін.

peredplata