Бойовики до 15 лютого хочуть захопити Дебальцеве і Маріуполь – Міноборони

Бойовики до 15 лютого хочуть захопити Дебальцеве і Маріуполь - Міноборони Бойовики отримали завдання до 15 лютого встановити контроль над містами Дебальцеве та Маріуполь.

Про це заявив заступник міністра оборони України – керівник апарату Петро Мехед, передає Інтерфакс-Україна.

\”Якщо брати до уваги той факт, що сьогодні ми маємо домовленість, щоб з 0:00 15 лютого припинити вогонь, то російсько-терористичні війська отримали, за моєю інформацією, завдання підняти прапор над Дебальцеве і в Маріуполі\”, – сказав Мехед журналістам.

У п\’ятницю у Дебальцевому тривають запеклі бої.

Як відомо, Дебальцеве – ключовий транспортний вузол Донбасу. Через Дебальцеве проходять ВСІ електрифіковані гілки залізниці, що з’єднують Донецьк та Луганськ. Головний автодорожній коридор між цими обласними центрами – траса М04 – також йде через Дебальцеве.

За реальних умов, коли РФ системно здійснює військове постачання до Донецька та Луганська, для неї конче необхідно мати під контролем швидкий транспортний коридор між ними.

До того ж, Дебальцево необхідно бойовикам для торгівлі вугіллям з шахт, що зараз знаходяться на підконтрольній бойовикам території. Наразі вугілля з \”ДНР\” та \”ЛНР\” вивозиться вантажівками. Якщо ж бойовики отримають контроль над залізничним вузлом, вони матимуть додатковий важіль, щоби диктувати свої умови постачання вугілля з шахт, що підконтрольні, наприклад, ДТЕК Ріната Ахметова.

peredplata