«Народна допомога» підтримає 20 родин переселенців у Чернівцях

«Народна допомога»  підтримає 20 родин переселенців у ЧернівцяхПро спільний проект у співпраці із австрійською «Фольксгільфе Солідарітет» за фінансової підтримки Федерального міністерства соціальних справ та захисту прав споживачів Австрії сьогодні розповіли президент об’єднання громадян «Народна допомога» Іван Ковалишин , виконавчий директор Анастасія Анохіна та начальник відділу інвестицій та міжнародних зв’язків Чернівецької міської ради Тетяна Татарчук.

Пілотний проект спрямований на надання переселеним особам фінансової допомоги для оренди житла на початковому етапі. Для участі у проекті за сприяння чернівецьких волонтерів було відібрано 20 родин з числа тих, хто прибув із зони проведення АТО та з Криму. Важливо було під час підбору претендентів виконати певні умови – родина обов’язково мала бути з дітьми і соціально незахищена. Проект реалізуватиметься впродовж 9 місяців. На рахунки переселенців щомісячно перераховуватимуть кошти для оплати житла. Ще одна умова – щотримісяці ця сума спеціально зменшуватиметься, аби переселенці ставали більш самостійним, шукали дохід (роботу) та швидше адаптувалися до нових умов.

Всі 20 родин-учасників проекту отримали «стартові» продуктові набори.

Серед щасливчиків, що відібрані для участі у пілотному проекті – родина Охременко Катерини з Луганська. Жінка вже має двох синочків 8-ми та 6-ти рочків та очікує на нове поповнення – цього разу, за її словами, це буде донечка. Жінка зізнається, що підтримка родинам дуже потрібна, адже їх постійно переслідує страх та невпевненість . А ще розчулено дивується, що наші люди такі доброзичливі… Тож є велика надія, що і ці дітки, і їхня матуся, і всі інші учасники проекту правильно використають надану їм можливість, аби швидше звестися на ноги на Буковині.

peredplata