На Буковині внаслідок пожеж загинуло 2 людини

В с. Пашківці Хотинського району виникла пожежа через спалювання сухої трави на відкритій території. Вогонь поширився на площу 300 метрів квадратних та загрожував перекинутися на сад одного з місцевих мешканців. 55-річний власник намагався самотужки гасити полум’я. В цей час йому стало погано і він втратив свідомість. Йому на допомогу поспішили сусіди, вони загасили пожежу та допомогти чоловіку вони не змогли. Про це повідомляє Прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Ще один трагічний випадок, де під час пожежі передчасно обірвалося людське життя стався у с. Давидівка Сторожинецького району. За попередніми висновками фахівців Управління ДСНС причиною пожежі стало паління в ліжку місцевої мешканки 1957 року народження. Жінка проживала в будинку сама. Пожежу помітили сусіди, побачивши, що із житлового будинку виходять клуби диму. Люди одразу ж зателефонували за номером 101. На місце події було направлено пожежно-рятувальний підрозділ з м. Сторожинець та місцеві пожежні команди с. Давидівка та с. Банилів Підгірний. Вогнеборцям вдалося ліквідувати пожежу та через запізніле повідомлення про пожежу, врятувати життя власниці будинку було неможливо.

В с. Дубове Сторожинецького району виникла пожежа в господарській будівлі. На момент виявлення пожежі вогнем було охоплено всю будівлю. Прибувши на місце події, рятувальники ліквідували пожежу. Вогнем було знищено господарську будівлю та автомобіль ВАЗ-2101, що був всередині. Причина пожежі та завдані матеріальні збитки на даний час встановлюються.

Ще дві пожежі минулої доби були спричинені спалюванням сухої трави на відкритій території.

З початку року в Чернівецькій області виникло 102 пожежі, під час яких загинуло 8 людей. Управління ДСНС України у Чернівецькій області звертається до мешканців області бути вкрай обережними при поводженні з вогнем та суворо дотримуватись правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, що запобігти пожежі легше ніж ліквідувати її наслідки.

peredplata