Молодь Буковини – активний учасник деклараційної компанії 2015 року

Днями, студенти ІІ та ІІІ курсів економічних спеціальностей Чернівецького торговельно-економічного інституту КНТЕУ денної форми навчання, взяли участь у семінар-лекції, яку, на запрошення керівництва навчального закладу, провели фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області. Тематика заходу вже традиційна для початку кожного року – «Деклараційна кампанія – 2015».

Поки що студентська молодь, як майбутні платники податків, виявляють свою активність через участь у інформаційно-роз’яснювальних заходах, що проводяться податківцями краю в рамках щорічних деклараційних кампаній. Адже переважна їх більшість, ще самостійно не заробляє та не отримує доходів, які підлягають декларуванню. Однак, стимули, що передбачені для навчання представників молодої генерації Податковим кодексом України, викликали абияке зацікавлення учасників семінар-лекції. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

Вони одноголосно для себе підкреслили, що за умов декларування громадянами своїх доходів, отриманих у календарному році, податковою знижкою на навчання може скористатись у наступному році майже кожен. Вірніше, працюючі студенти, їх батьки або родичі першого ступеню родинності, які сплачують здобувачам вищої освіти їх навчання за контрактом в вищому навчальному закладі, за певних умов, мають право на податкову знижку.

Тобто, така знижка – це можливість знизити оподатковуваний дохід у вигляді заробітної плати фізичної особи, а точніше, можливість повернути частину податку на доходи фізичних осіб, сплачених ними до бюджету.

Зустріч відбулась на базі навчального закладу. Не забули організатори про річницю Євромайдану, розвиток трагічних подій якого співпав з датою проведення семінар-лекції. Прояв національної гідності українців та героїчний подвиг «небесної сотні» за українську свободу, учасники вшанували хвилиною мовчання. До участі в заході були залучені 15 студентів й декілька викладачів інституту – педагоги економічних дисциплін.

Фахівці Головного управління ДФС у Чернівецькій області у форматі презентації висвітлили тему семінар-лекції, нагадуючи молодим людям про святий громадський обов’язок мирного часу кожного громадянина, що обумовлений безпосередньою нашою участю у розбудові своєї рідної країни. Управлінці і слухачі були солідарні у висловленнях. Вони дискутуючи, поглиблювались у законодавчі норми процесу декларації доходів громадян, обговорювали ступінь власної відповідальності перед державою у питаннях добровільної сплати податків. Разом з учасниками семінар-лекції опрацювали алгоритм розрахунку податкової знижки на конкретних прикладах.

Отже, студенти отримали нагоду дізнатися про діяльність фіскального відомства в регіоні про його основні пріоритети у провадженні податкової політики, нарешті, про широкомасштабну цьогорічну кампанію декларування громадянами своїх доходів. А самі податківці, також досягли поставленої мети проведення такого зібрання. Й полягала вона у формуванні високої податкової культури у студентської молоді навчального закладу та у підвищенні їх освіченості щодо утвердження високого статусу сумлінного платника податків.

peredplata