На Буковині засуджено групу злочинців, які намагались переправити нелегалів через держкордон

Набрав чинності вирок Сторожинецького районного суду Чернівецької області стосовно учасників злочинного угрупування, яке налагодило канал незаконного переправлення іноземних громадян з території Російської до країн ЄС. Про це інформує прес-служба УСБУ в Чернівецькій області.

Громадянин Молдови та четверо громадян нашої держави влітку минулого року намагалися доправити 14 вихідців з Афганістану, В’єтнаму, Еритреї, Судану та Бангладешу без документів на право перебування в Україні через держкордон до однієї з європейських країн. 6 липня на трасі «Київ-Ковель-Ягодин» співробітники СБУ затримали мікроавтобуси з нелегалами, а також членів злочинного угрупування, що їх супроводжували.

За результатами розслідування, яке здійснювали слідчі Управління Служби безпеки України в Чернівецькій області, всіх п’ятьох підозрюваних судом визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.28 та ч.3 ст.332 (організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, вчинене за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України.

Організатора злочину – іноземця – засуджено до п’яти років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна, одному співучаснику призначено міру покарання у вигляді арешту терміном на 6 місяців, іншим трьом – 5 років позбавлення волі із випробувальним терміном на 2-3 роки.

peredplata