Буковинці сплатили військового збору понад 11,3 млн. грн.

Ці кошти з початку 2015 року надійшли Збройним Силам України в якості економічної підтримки від юридичних і фізичних осіб Чернівецької області, – інформують в Головному управлінні ДФС Буковини.

У відомстві нагадують, що оподаткування військовим збором продовжено до набрання чинності рішення Верховної Ради України про завершення реформи Збройних Сил України. Ставка податку у 2015 році залишається, як і раніше, на рівні 1,5 відсотка.

В той же час, з січня цього року, дещо розширена база оподаткування цим збором. Отже, об’єктом оподаткування збором виступають доходи, які визначаються по аналогії з доходами, що є об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб.

Зокрема, до загального місячного (річного) доходу платника податку, включаються, суми винагород та інших виплат, нарахованих (виплачених) платнику податку відповідно до умов цивільно-правового договору (п.164.2.2 п.164.2 ст. 164 ПКУ), а також дохід від надання майна в лізинг, оренду або суборенду (строкове володіння та/або користування), визначений у порядку, встановленому пунктом 170.1 статті 170 ПКУ (п.п. 164.2.5 п. 164.2 ст. 164 ПКУ).

Таким чином, сума орендної плати, що виплачується за договором оренди рухомого (нерухомого) майна підлягає оподаткуванню військовим збором на загальних підставах.

У Головному управлінні Буковини наголошують, що стабільні надходження військового збору для забезпечення Українського війська залежать від свідомого і відповідального ставлення бізнесменів регіону до сплати ними даного податку вчасно та у повному обсязі.

peredplata