Внесок бізнесу Чернівеччини до бюджетів склав 576 млн. грн.

З початку 2015 року від платників Чернівецької області до бюджетів усіх рівнів надійшло 277,5 млн. грн. податків і зборів, та 298,5 млн. грн. єдиного соціального внеску.

Керівник фіскального відомства області Михайло Сеничак відзначає, що з початку року вдалося забезпечити приріст надходжень податкових коштів порівняно з минулорічними показниками як до держбюджету, так й до місцевих скарбниць – більш ніж на 56,2 млн. грн., єдиного соціального внеску на майже 28 млн. грн.

«За складних економічних умов – стале наповнення бюджету є ключовим завданням для служби. Щоб ефективно реалізовувати поставлені завдання робота усього колективу фіскальної служби області направлена на створення комфортних умов для ведення бізнесу та на встановлення робочого діалогу з платниками податків, шляхом зниження податкового тиску» – підкреслив головний податківець регіону.

Всього за січень -лютий 2015 року надходження до державного бюджету склали 122 млн. грн., що на 21,8 млн. грн. перевищує сплату за аналогічний період минулого року.

Майже третину доходів держбюджету займає податок на додану вартість – буковинські платники спрямували понад 45 млн. грн. Також, підприємства регіону за цей період сплатили понад 18,3 млн. грн. податку на прибуток.

В області місцеві бюджети поповнилися майже на 155,5 млн. грн., що на 28,4 відсотка більше, ніж торік. У розрізі податків найбільше сплачено податку на доходи фізичних осіб – понад 81,9 млн. грн. Порівняно з аналогічним періодом 2014 року надходження цього податку зросли на 14,0 млн. грн.

Плата за землю забезпечила місцевим бюджетам практично на 24,4 млн. грн., що більше ніж на 5 млн. грн. перевищує рівень сплати січня-лютого минулого року.

Представники малого та середнього бізнесу, сплатили 29,3 мільйонів гривень єдиного податку. Це на 6,9 млн. грн. більше, ніж за торік.

peredplata