З початку року Чернівецькі митники забезпечили до бюджету майже 170 млн. грн.

Порівнюючи з аналогічним періодом 2014 року надходження податків та митних зборів до державного бюджету збільшилися на 116,9 млн. грн. Левову частину серед цих платежів складає податок на додану вартість – 130,7 млн. грн., мито – 20,6 млн. грн. та акцизний податок – 15 млн. грн.

За цей же період, в зоні діяльності митниці, імпортовано товарів в Україну загальною вагою 23,0 тис. тонн на суму 36,0 млн. дол. США – зростання на 6,4 відсотки. Експортовано з України товарів загальною вагою 59,8 тис. тонн на суму 26,1 млн. дол. США – зростання на 0,8 відсотки.

Фахівці Чернівецької митниці забезпечують комфортні умови під час перетину кордону та не допускають випадків безпідставних перевищень часових нормативів встановлених Митним кодексом. Загалом, середній час проведення митних формальностей в пунктах пропуску складає через «зелений коридор» – 2 хв. 27 сек., «червоний коридор» – 21 хв. За митними деклараціями при імпорті – 51 хв., при експорті – 33 хв., транзитні – 16 хв.

Ще одним важливим фактором у спрощенні митних формальностей, які сприяють стабільній роботі і швидкому пропуску через кордон є оформлення декларацій в он – лайн режимі – ця цифра за два місяці нинішнього року становить 93,6 відсотки. Усього, з початку року оформлено 6241 митна декларація, з них 5840 були подані до митного оформлення в електронному вигляді – звернув увагу перший заступник начальника Чернівецької митниці ДФС Ігор Добровольський.

peredplata