Заробляєте більше 146160 грн. – задекларуйте доходи

Якщо загальна річна сума доходів, отриманих від податкових агентів у минулому році у вигляді зарплати та за цивільно-правовими договорами не перевищує зазначений показник, декларація не подається
Громадяни, які в минулому році отримували доходи у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат, або інших виплат і винагород та за цивільно – правовими договорами від двох або більше податкових агентів, повинні подати декларацію про майновий стан і доходи.
Однак, ця вимога стосується лише тих громадян, котрі за підсумками 2014 року отримали зарплату та інші виплати, що перевищують 146 160 гривень.
Станом на 12 березня цього року 15 чернівчан вже задекларували 4,2 млн. грн. доходів у вигляді заробітної плати, при цьому, двоє відзвітували про доходи у понад 1 млн. грн.
Якщо загальна річна сума доходів, отриманих від податкових агентів у минулому році у вигляді заробітної плати та за цивільно-правовими договорами не перевищує зазначений показник, та відсутні інші підстави для надання річної податкової декларації, декларація не подається.
Норму щодо подання декларації про майновий стані доходи громадянами, чиї доходи перевищують 120 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня звітного податкового року, містить пп. «є» п.176.1 ст.176 Податкового кодексу України.
Державна податкова інспекція у м. Чернівцях просить мешканців столиці Буковини вчасно, не відкладаючи на останній день, задекларувати свої доходи. Для зручності декларантів на веб-порталі ДФС діє сервіс „Декларування он-лайн”, який дає змогу заповнювати декларацію в електронному вигляді. Для цього платнику достатньо мати ключ цифрового підпису та відповідне програмне забезпечення, які надаються безкоштовно.
Інформаційно – комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata