Цьогоріч платниками податків стали більше тисячі чернівчан

Впродовж двох місяців цього року Державною податковою інспекцією у м. Чернівцях видано 1321 реєстраційний номер облікової картки платника податків (ідентифікаційний код).
Однак, певна категорія громадян, зокрема через свої релігійні та інші переконання, відмовляється від присвоєння їм номера облікової картки платника податків. Цього року право здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта отримали 46 мешканців обласного центру. Облік таких громадян ведеться в окремому реєстрі Державного реєстру за прізвищем, ім’ям, по-батькові, серією та номером паспорту.
Останім часом чимало чернівчан звертається з метою повторного отримання карток через їх втрату чи псування. У таких випадках картку відновлять при пред’явленні паспорта. Якщо ж виявлено розбіжності у даних прізвища або інших даних, виправлення неточностей проводять без зміни реєстраційного номера облікової картки, при цьому надається Заява про необхідність коригування реєстраційних даних.
Нагадуємо, що відповідно п.70.10 статті 70 Податкового кодексу України на прохання фізичної особи до його паспорту (сьома, восьма або дев\’ята сторінки) можуть бути внесені дані про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру. Таку позначку можна одержати як під час первинної реєстрації в Державному Реєстрі фізичних осіб, так і при внесенні змін у картку або її заміни.
Шановні чернівчани, у разі виникнення розбіжностей чи питань щодо облікової картки, звертайтесь до Центру обслуговування платників податків Державної податкової інспекції у м. Чернівцях (вул. Героїв Майдану, 200-А).
Інформаційно-комунікаційний відділ ДПІ у м. Чернівцях

peredplata