У Чернівцях учасники АТО і влада думали над механізмом надання земельних ділянок учасникам бойових дій на Сході України

Порядок забезпечення учасників АТО земельними ділянками у Чернівцях обговорено 18 березня на черговій зустрічі представників координаційної ради учасників АТО з міським головою Олексієм Каспруком.

Учасників АТО поінформовано, що для реєстрації заяви на отримання земельної ділянки для житлового будівництва у Чернівцях достатньо довідки учасника АТО. Відсутність посвідчення учасника бойових дій не є перешкодою для реєстрації такої заяви і внесення заявника до списку черговиків.

Наразі у Чернівцях про бажання скористатися своїм правом на позачергове отримання земельної ділянки заявили 489 учасників АТО. З них лише 43 вже мають посвідчення учасника бойових дій.

Громадським організаціям, які об’єднують учасників АТО і опікуються захистом їх прав, рекомендовано надати свої пропозиції до проекту Положення про надання безоплатно у власність земельних ділянок учасникам АТО в частині механізму визначення черговості виділення таких ділянок.

Підтримано пропозицію міського голови Олексія Каспрука, що першочергово вирішуються питання про поліпшення житлових умов або надання земельної ділянки родинам загиблих учасників АТО.

Звернуто також увагу на важливість врахування у зазначеному Положенні права родин учасників АТО, які вважаються зниклими без вісті.

Юридичному управлінню міської ради доручено оперативно отримати роз’яснення в профільному Комітеті Верховної Ради щодо повного переліку документів, які необхідні для реалізації права на безоплатне отримання земельної ділянки учасником АТО або членам його родини.

Роз’яснено також порядок надання матеріальної допомоги учасникам АТО, членам їх родин за рахунок коштів міської комплексної програми «Захист» та фонду соціально-економічного розвитку міста. За рахунок коштів міської комплексної програми «Захист» учасникам АТО або членам їх родини матеріальна допомога надається один раз на рік. Однак у разі потреби в лікуванні, реабілітації, або якщо родина учасника АТО опинилася у скрутних життєвих обставинах комісійно додатково приймається рішення про надання адресної допомоги за рахунок коштів фонду соціально-економічного розвитку міста. Міський голова Олексій Каспрук запевнив, що кожний такий випадок розглядається індивідуально і залучаються усі можливі резерви для підтримки родини учасника АТО.

peredplata