За події на Майдані на 9 людей склали протоколи

Міліція склала 9 адмінпротоколів на учасників мітингів на майдані Незалежності 22 листопада.

Про це сказано у повідомленні прес-служби київської міліції.

За її даними, в акціях взяли участь близько 1,5 тисяч громадян.

\”На тих, хто не дотримувався закону, складено 9 протоколів за статтями КУпАП про дрібне хуліганство та порушення порядку проведення масових зібрань громадян\”, – сказано у повідомленні.

У київській міліції зазначили, що адмінпротоколи складені порушників правил проведення мирних зібрань з обох таборів – \”помаранчевого\” і мітингу Олега Калашнікова.

\”Аби уникнути можливих сутичок особливо активних мітингувальників, їхні позиції розділив кордон міліції\”, – сказано у повідомленні.

При цьому київська міліція не уточнює, на кого саме з учасників мітингу Калашнікова складено протокол.

Натомість у прес-службі спростували інформацію КУПР про те, що міліція збиралася розганяти мітинг громадян, які прийшли святкувати річницю помаранчевої революції.

\”Останні гучні повідомлення видало одне популярне інтернет-агентство (ймовірно, йдеться про \”Українську правду\”, яка поширила відомості КУПР). Йшлося про \”близько двох тисяч бійців внутрішніх військ, які з метою штурму і розгону мирного зібрання громадян\” наближаються до Майдану. Насправді обидва табори просто змінили дислокацію та поступово почали розходитися. Завдяки кваліфіковано виконаній роботі міліції з охорони громадського порядку, бажання побитися непримиренні супротивники не реалізували\”, – заявили у міліції.

Також, за даними прес-служби, міліціонери перешкодили учасникам мітингу перейти на інший бік Хрещатика, де триває монтаж новорічної ялинки, і відповідно існує судова заборона на зібрання.

\”Загалом заходи на майдані Незалежності у столиці, попри всі кричущі інформаційні прогнози та супровід, пройшли спокійно\”, – заявили в міліції.

Як відомо, напередодні Дня свободи Окружний адмінсуд Києва заборонив проведення будь-яких акції на Майдані Незалежності.

Коли прихильники помаранчевої революції, попри заборону суду, намагалися встановити на Майдані намет, міліція та судові виконавці не дозволили це зробити.

Натомість \”регіонал\” Олег Калашніков безперешкодно проводив кількагодинний мітинг на Майдані – з піснями і виголошенням промов.

При цьому бійці спецпідрозділу \”Беркут\” потрійним кордоном огороджували мітинг Калашнікова, охороняючи його прихильників і не втручаючись у хід акції.

Українська правда

peredplata