На Буковині пройшли міжнародні змагання волонтерів з України, Молдови та Румунії

20 березня у селі Бояни Новоселицького району відбулися міжнародні змагання волонтерів, учасників проекту «Підвищення безпеки життєдіяльності населення в долині річки Прут» в рамках спеціальної програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013». Про це повідомляє
прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Дані змагання проводилися з метою популяризації волонтерського руху, перевірки та підвищення технічної майстерності волонтерів, обміну досвідом між країнами та сприяння навчання правилам безпеки населення. На заході були присутні керівництво Управління ДСНС України у Чернівецькій області, делегації з Румунії та Молдови та представники Проекту.

У змаганнях взяли участь команди волонтерів з України, Республіки Молдови та Румунії. Кожна команда складалася з шести учасників. Самі змагання проводилися у п’ять етапів, під час яких волонтери вправлялися у користуванні мотопомпою при відкачуванні води, за допомогою бензопили забезпечували доступ до місця події та готували катамаран до виконання дій за призначенням. Оскільки для волонтерів також дуже важливим є вміння правильно надати потерпілому першу домедичну допомогу, то волонтери змагалися і у здійсненні непрямого масажу серця та штучного дихання. А під час заключного етапу учасники повинні були транспортувати потерпілого з місця події за допомогою ношів до працівників медичної допомоги.

За підсумками змагань переможцем стала команда України, другими – Республіки Молдови, а третіми – команди Румунії. Всі команди були нагороджені кубками, медалями та грамотами. Окрім цього, організатори змагань відзначили переможців і у кожному з п’яти етапів. Усі вони також були нагороджені.
«Сьогодні як ніколи дуже важливим є розвиток волонтерського руху, адже волонтери пліч-о-пліч з рятувальниками приходять на допомогу людям у скрутну хвилину. Такі змагання допоможуть волонтерам вдосконалити свої навики і, таким чином, підвищити свою професійність. Окрім цього, налагоджується співпраця з колегами із Румунії та Республіки Молдова» ¬– підбив підсумки змагань т.в.о. начальника Управління ДСНС України у Чернівецькій області полковник служби цивільного захисту Дмитро Підгурний.

peredplata