На Буковині проживає 2123 вимушених переселенців із зони АТО

У Чернівецьку область для проживання прибуло вже 2123 вимушених переселенців із зони проведення антитерористичної операції та тимчасово окупованої території. Працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області постійно приділяють увагу цим людям та допомагають їм адаптуватися до нових умов життя. Для цього здійснюються виїзні рейди по районах області, в ході яких відвідуються місця проживання переселенців, які прибули у Чернівецьку область і живуть тут протягом певного часу.

Зокрема, 20 березня психологи Управління ДСНС України з надзвичайних ситуацій у Чернівецькій області відвідали вимушених переселенців, які проживають у Кіцманському районі. Всього в ході рейду рятувальники поспілкувалися із 14 переселенцями. «Для успішної адаптації до нових умов проживання переселенцям необхідна наша допомога та підтримка» – зазначив психолог Управління ДСНС України у Чернівецькій області лейтенант служби цивільного захисту Дмитро Горошко. Психологами була проведена індивідуальна та групова бесіда з вимушеними переселенцями, в ході якої їм була надана необхідна консультаційна допомога. Також рятувальники вручили дітям-переселенцям солодкі подарунки, а психологи провели з ними арт- та казко-терапію. При проведенні бесід з дітьми, психолог Управління особливу увагу звернув на їх психоемоційний стан та настрій. Малюнки дітей були наповнені яскравими кольорами, що говорить про відсутність в них наслідків впливу психотравмуючих подій. «Нам дуже приємно, що рятувальники не забувають про нас і постійно відвідують і допомагають подолати труднощі» – повідомила переселенка Ірина. Про це повідомляє прес-служба УДСНС України у Чернівецькій області.

Такі виїзні рейди, які проводитимуться по всіх районах Чернівецької області і надалі, здійснюються з метою надання допомоги переселенцям краще адаптуватися до нових умов для життя.

peredplata