Зовнішньоторгівельний обсяг товарів Чернівецької митниці перевищив 62 млн. дол. США

Такі цифри відображено у звіті Чернівецької митниці ДФС у Чернівецькій області. Зокрема, обсяги імпорту товарів перевищили – 36,0 млн. дол. США, загальною вагою 23,0 тис. тонн, експортовано – 26,1 млн. дол. США, загальною вагою 59,8 тис. тонн.

В регіоні до основних експортованих товарів можна віднести олію, волоські горіхи, лісоматеріали оброблені і необроблені та костюми. Про це повідомила прес-служба Головного управління ДФС у Чернівецькій області.

За словами фахівців митниці, в загальному обсязі в порівнянні з січнем-лютим 2014 року, спостерігається незначне зростання експорту товарів – 0,8 відсотків. Але в той же час до ряду європейських країн, експорт товарів значно збільшився. Так, до Німеччини експорт зріс на 14,6%, Угорщини на 79,4% до Польщі експорт товарів зріс на 82,8%.

Щодо імпортування товарів буковинськими бізнесменами, то зростання імпорту склало 6,4 відсотки. Серед основних товарів імпорту були цитрусові, теле-відеоапаратура, тканини. Зростання імпорту товарів відбулося зокрема з Туреччини – імпорт зріс на 73% та Німеччини (81,3%).

Зовнішньоекономічні операції протягом січня-лютого 2015 року здійснювали 345 суб’єктів ЗЕД, це на 10,3 відсотків більше, ніж у січні-лютому 2014 року.

peredplata