На Кіцманщині у школах запустили котельні на твердому паливі

В урочистому запуску котелень на твердому паливі у навчальних закладах Кіцманського району взяв участь Голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

24 березня, голова обласної державної адміністрації Олександр Фищук відвідав Мамаївський загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ст. та Лужанський дошкільний навчальний заклад Кіцманського району, де взяв участь в урочистому запуску котелень, які було обладнано новим твердопаливним устаткуванням.

Вітаючи присутніх із знаменною подією, керівник обласної виконавчої влади наголосив на тому, що переведення на альтернативні види палива котелень закладів бюджетної сфери регіону – одне з пріоритетних завдань крайової влади. «Урядом та Президентом України поставлено завдання скоротити споживання природного газу та перейти на альтернативні види палива. З одного боку, це дозволить зменшити залежність від російського блакитного палива, а з іншого – сприятиме економії значних коштів», – зауважив голова обласної державної адміністрації.

Довідково. Для заміни застарілих газових котлів на твердопаливні у семи освітніх закладах Кіцманського району та центральній районній лікарні виділено 1039,7 тис. грн. цільової субвенції з державного бюджету та 498,4 тис. грн. з місцевих бюджетів. Таким чином, твердопаливні котли встановлено у Шипинецькій, Ошихлібській, Валявській, Мамаївській школах, Кіцманській гімназії, Мамаївському та Лужанському дитячих дошкільних начальних закладах. Із введенням в експлуатацію цих котлів річне споживання природного газу бюджетними установами Кіцманщини зменшиться на 32%, або більше, ніж на 0,5 млн. м3.

peredplata