Чернівчан запрошують прикрасити писанкове дерево

Чернівці долучилися до Міжнародного проекту «Українське писанкове дерево» – «Ukrainian Easter tree\”, ініціатором якого стала Об\’єднана Українська Діаспора Греції та волонтерська команда \”З Греції з любов\’ю\”. Проект вже підтримали в Україні, Австралії, Бразилії, Греції, Іспанії, Італії, Словенії, Туреччині, Великій Британії. У Чернівцях проектом опікується ГО « Волонтерський рух Буковини» за підтримки міського голови.
Прикрасити писанкове дерево власноруч виготовленими писанками запрошують чернівчан 5 квітня на Центральну площу. Акція стартує о 12.00 і триватиме до 15.00.
Долучитися до акції, допомогти силам добра і світла побороти холод і темряву, можуть усі бажаючі чернівчани, діти, студентська молодь.
Під час акції працюватиме благодійний ярмарок хенд-мейду та сувенірів, триватиме збір коштів для дітей воїнів, що загинули в АТО.
Кращі писанки будуть відправлені у Грецію – ініціаторам проекту, який об’єднав українців у різних куточках світу.
Планується, що акція «Українське писанкове дерево» буде проводитися у Чернівцях відтепер кожного року і стане ще одним кроком для формування привабливого туристичного іміджу Чернівців – міста комфорту, толерантності і любові.
«Із давніх-давен яйце, як і дерево, вважалося символом весняного пробудження природи, зародження життя і продовження роду. Писанки – це оберіг для людини та її оселі, тому раніше їх називали «листами до Бога». Українці вірили, що символи на писанці мають дуже сильну енергетику. Тож великодні яйця з написами «Україна Єдина», «Слава Україні», «Я люблю Україну», з традиційними буковинськими великодніми орнаментами стануть прикрасою писанкового дерева у Чернівцях, оберегом миру та злагоди в Україні!»- зазначила ініціатор проведення акції у Чернівцях, представник ГО « Волонтерський рух Буковини» Катерина Пономарьова.
Приходьте усією родиною 5 квітня на Центральну площу Чернівців та візьміть участь в акції «Українське писанкове дерево»!

peredplata