З оформленого Чернівецькою митницею експорту лісоматеріалів – тільки 6% походженням з Чернівецької області

Чернівецькою митницею ДФС відповідно до вимог чинного законодавства здійснюється митне оформлення експорту товарів, у тому числі лісоматеріалів на підставі сертифікатів, виданих обласними державними адміністраціями України відповідно до вимог Закону України “Про особливості державного регулювання діяльності суб’єктів підприємницької діяльності, пов’язаної з реалізацією та експортом лісоматеріалів” та інших необхідних документів.

Так, упродовж I кварталу 2015 року митницею здійснено митне оформлення лісопродукції близько 380 тис. тонн. загальною вартістю майже 480 млн. грн., у т.ч. оформлено експорту лісу походженням з Чернівецької області понад 24 тис. тонн. на суму понад 28 млн. грн., що становить 6% від загальної кількості експортованих лісоматеріалів. Про це повідомляє Головне управління ДФС у Чернівецькій області.

“На жаль, Чернівецька митниця ДФС не наділена правом законодавчої ініціативи. Проте, аби змінімізувати втрати України у світлі ситуації, що склалася, митницею вживаються всі можливі заходи у межах компетенції, зокрема й для пришвидшення та, у кінцевому рахунку, прийняття за основу в першому читанні законопроекту, яким передбачено запровадження обмеження вивезення лісоматеріалів у вигляді необробленої деревини (ліс круглий), – зауважує очільник митниці Микола Салагор. – Ми з нетерпінням очікуємо на друге читання та розгляд порушеного питання без зайвих зволікань, адже прямим наслідком внесення відповідних змін до законодавства стане довгоочікуваний вихід з кризової ситуації у багатьох галузях, у т.ч. й економічній, та перенаправлення величезного потоку коштів до державної скарбниці.

Ми, як і всі свідомі українці, за те, аби переробка лісоматеріалів здійснювалася на території України, адже це питання є одним із фрагментів одного цілого, що є визначальним як для нашого сьогодення, так і для благополуччя прийдешніх поколінь.”

peredplata