Звіти про фактичні витрати на виплату зарплати мобілізованим тепер погоджують військові комісари

Порядок виплати компенсації підприємствам, установам та організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу під час мобілізації, затвердив Кабінет Міністрів України. Кошти на виплату зазначених компенсацій отримує Міністерство соціальної політики і його структури місцевого рівня.

Тому підприємства, установи та організації, які бажають отримувати таку компенсацію, зобов’язані подавати звіти про фактичні витрати на виплату середнього заробітку мобілізованим працівникам в органи соціального захисту населення. Про це повідомляє прес-служба Чернівецької міської ради.

Відділи з питань праці управління праці та соціального захисту населення районних у місті рад приймає такі звіти щомісяця до 15 числа.

Порядок подання документів, на підставі яких буде здійснюватися компенсація, визначений урядовою постановою.

Передбачено, що звіти мають бути в обов’язковому порядку погоджені військовим комісаріатом. З огляду на цю вимогу, для спрощення процедури погодження звітів 9 квітня з 09.00 до 13.00 в приміщенні військкомату за адресою вул. Головна, 119 військові комісари прийматимуть на погодження та затвердження звіти підприємств, установ та організацій про фактичні витрати на виплату середнього заробітку працівникам призваним на військову службу за призовом під час мобілізації.

Підприємства, установи та організації Чернівців закликають скористатися цією можливістю і оперативно погодити звіти у військкоматі.

peredplata